Hållbarhet
Intervju med Hestras Retail Operations Manager
Mötesplats med service och expertis
Hur kan vi bäst hjälpa våra kunder och förstå deras behov? Och hur kan vi ge råd som hjälper dem att förlänga livslängden på sina handskar? En viktig del av svaret är våra Hestra Concept Stores, som fungerar både som butik, showroom och en plats för service och reparationer.
Målet att serva och matcha – varje gång
Vi säger till kunden: om något skulle hända med din handske så tar vi hand om det
säger Viktor Östrup. Han är Retail Operations Manager och ansvarig för Hestras fyra fysiska butiker. För Viktor och hans kollegor handlar det inte om att sälja så många handskar som möjligt, utan att kunden ska hitta rätt. När många köp sker online får den fysiska butiken en ännu viktigare roll.
En storlek 9 i en skidhandske är inte samma sak som en storlek 9 i en klassisk promenadhandske. Därför är det viktigt att våra kunder kan komma hit och prova, se hela vårt utbud och få hjälp att hitta en modell som matchar deras behov. Om vi inte har rätt storlek här i butiken tipsar vi gärna om andra butiker i närheten som har den i lager
&auto=clip)
Viktor Östrup, Retail Operations Manager.
För Viktor och hans kollegor handlar det inte om att sälja så många handskar som möjligt, utan att kunden ska hitta rätt.
Hestra konceptbutiker
&auto=clip)
Hestra konceptbutik, Köpenhamn, Danmark.
&auto=clip)
Hestra konceptbutik, Stockholm, Sverige.
Reparationer på plats
När kunden väl hittat sitt perfekta par är målet att handsken ska användas så länge som möjligt. Därför har Hestras butiker en anställd sömmerska på plats (undantag är butiken i Köpenhamn).
Trasiga sömmar lagar vi utan kostnad, nytt foder syr vi i mot en ersättning
säger Viktor Östrup. Lagningar som kräver mer teknisk utrustning skickas vidare till något av Hestras servicecenter, antingen i Småland eller Ungern
Löstagbara foder ”häftigt” bland turister
Idag får butikerna fler frågor kring hållbarhet jämfört med för några år sen, berättar Viktor. Han tror att det delvis beror på att medvetenheten vuxit rent allmänt i samhället, men också att Hestra konsekvent lyfter fram livslängd och utbytbara foder.
Bland våra utländska kunder väcker löstagbara foder uppmärksamhet, de tycker att det är en häftig grej
säger Viktor. Även om många svenskar redan känner till att fodren kan ersättas, är det fortfarande vanligt att kunder kommer in med väl använda skidhandskar som de menar är ”slut”.
Men om lädret ser fint ut säljer vi gärna ett foder istället för en ny handske. Och jag brukar fråga om kunden provat att tvätta fodret, då får man upp volym i fibrer som pressats ihop under användning. Det räcker ofta långt om fodret inte är hårt slitet
&auto=clip)
Annette Lidén, Hestra, Sverige.